Hozzávalók:
-15 dkg túró- 10 dkg finom tészta metélt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
Hozzávalók a málnaöntethez:
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- Annyi keményítő, hogy szirupállagú öntetet kapjunk
Elkészítés:
A túrót passzírozzuk, majd a finom metéltet kifőzzük, és hűtjük. A túrót, a porcukorral, a tejföllel, és a vaniliás cukorral jól összekeverjük, a felvert tejszínhabbal lazítjuk. A réteslapot kiterítjük és a tojássárgájával megkenjük, 8x8 cm-es négyzeteket vágunk, amit 180°C-on körülbelül 10 perc alatt kisütünk. A málnát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a keményítővel sűrítjük, majd hűtjük.
Tálalás: A málnaöntetetből egy keveset a tányérunk közepére teszünk, ráteszünk szintén egy keveset a túrótöltelékből, majd egy réteslapot teszünk rá. Ezen kívül, ezt még kétszer megismételjük.
Ha maradt a tejszínből rózsákat tehetünk a tetejére, illetve málnával és málnaöntettel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése