2015. július 17., péntek

Lúdláb fagylalt házilag

Lúdláb fagylalt házilag

Hozzávalók:

- 2 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl hulala habtejszín
- 20 dkg magozott meggy
- rum a meggy beáztatásához
- friss menta

Elkészítés: 

A tojássárgáját és a porcukor felét addig keverjük míg fehér nem lesz.Majd hozzá keverjük a kakaóport és a vízgőz felett megolvasztott majd kihűlt étcsokoládét.A tejszínt  felverjük kemény habbá,forgassuk a krémhez.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral verjük kemény habbá és keverjük hozzá ezt is.Majd hűtőbe tesszük és hűtjük.Eközben a rumban beáztatjuk a meggyszemeket és legalább 15 percig állni hagyjuk. 
Mikor lehűlt a "fagylaltunk" bele forgatjuk a lecsepegtetett meggyszemeket és hozzá adjuk az apróra vágott mentát. Ha van fagylatgépünk akkor könnyű dolgunk van ,hiszen a gép utasításainak megfelelően kell elkészíteni a fagylatot.Ha nincs ,akkor betesszük a mélyhűtőbe és félóra múlva robot géppel habosra keverjük ,ezt(5x ismételjük ). Majd hagyjuk megfagyni és másnap tálalhatjuk is.
Díszíteni lehet pl:mentával,csokoládéval,dióval ez persze fantáziára van bízva.

                                                                                                                     Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése