2015. július 13., hétfő

Ribizlis keksz

Hozzávalók:

- 5-10 dkg ribizli
- 10 dkg margarin
- 8 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 30dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 1 csipetnyi őrölt gyömbér
- kb. 3-4 evőkanál joghurt

Hozzávalók a tetejére:

- 2tojásfehérje
- 3evőkanál kristálycukor

Elkészítés:A ribizlit megmossuk,leszemezzük,papírtörlőn felitatjuk és félre tesszük.A tojásokat szétválasztjuk.A margarint a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,majd belekeverjük a lisztet,sütőport a fűszereket és annyi joghurtot,hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle.A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.A tésztát lisztezett gyúródeszkán 5mm vastagra nyújtjuk.Tetszőleges formára kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,a ribizli szemeket a kekszbe nyomkodjuk.A tojásfehérjét villával kissé felverjük,és és megkenjük a kekszek tetejét.Kevés kristálycukrot szórunk mindegyikre,majd betoljuk a sütőbe és 180°C-ra mérsékelve a hőfokot Kb. 13-15perc alatt megsütjük.
                                                                                                             Jó étvágyat!                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése