2015. július 12., vasárnap

Ribizlis túrókocka

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl olaj

Krémhez:

- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha margalin
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- 25 dkg ribizli

Tetejére:

- 1 csomag erdei gyümölcsös ízű gyümölcskocsonya
- ribizlifürtök
-citromfű vagy menta


Elkészítés: 

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.A lisztet a sütőporral,a kakaóporral össze forgatjuk,és a cukros sárgájához adjuk.Az olajat bele csurgatjuk,majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben,közepes °C-on  20-25percig sütjük.Közben a krémhez a törjük,a ribizlit megmossuk,leszemezzük,papírtörlőn a nedvességet felitatjuk róla.A porcukrot a puha margarinnal simára keverjük,majd hozzáadjuk a túrót,a citrom le reszelt héját,kevés kinyomott levét.Óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínt és ribizlit.Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.A gyümölcskocsonyát a csomagoláson lévő utasítás szerint el készítjük,majd a sütemény tetejére simítjuk.A hűtőbe tesszük dermedni.Fogyasztás előtt kockára vágjuk,kis ribizli fürtökkel,mentával díszítjük.

 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése