Desszertek


Gyümölcsös desszertek:

 

Málnakrémes szelet:

Hozzávalók:
- 7 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl Hulala tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 citrom leve
- 30 dkg málna
- 1 csomag zselatinfix

Hozzávalók a mázhoz:
- 30 dkg porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- 5-6 evőkanál málnaszörp

Díszítéshez: például: málnaszemek, citromfű, menta

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál vízzel, és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, több adagban hozzákeverjük a kemény habot, majd beleforgatjuk a sütőporral, keményítővel, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük, előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt keményre verjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd apránként a joghurtot, a citrom levét, a málnát, végül a zselatinfixet. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük és díszítjük.
Jó étvágyat! 



Emeletes vargabéles málna öntettel:  

Hozzávalók:
-15 dkg túró
- 10 dkg finom tészta metélt 
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 dl tejszín 
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás 

Hozzávalók a málnaöntethez: 
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé 
- Annyi keményítő, hogy szirupállagú öntetet kapjunk

Elkészítés: 
A túrót passzírozzuk, majd a finom metéltet kifőzzük, és hűtjük. A túrót, a porcukorral, a tejföllel, és a vaniliás cukorral jól összekeverjük, a felvert tejszínhabbal lazítjuk. A réteslapot kiterítjük és a tojássárgájával megkenjük, 8x8 cm-es négyzeteket vágunk, amit 180°C-on körülbelül 10 perc alatt kisütünk. A málnát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a keményítővel sűrítjük, majd hűtjük. 

Tálalás:  A málnaöntetetből egy keveset a tányérunk közepére teszünk, ráteszünk szintén egy keveset a túrótöltelékből, majd egy réteslapot teszünk rá. Ezen kívül, ezt még  kétszer megismételjük. 
 Ha maradt a tejszínből rózsákat tehetünk a tetejére, illetve málnával és málnaöntettel díszíthetjük.


Jó étvágyat!


 Ribizlis túrókocka:

Hozzávalók:

- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl olaj

Krémhez:

- 25 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha margalin
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- 25 dkg ribizli

Tetejére:

- 1 csomag erdei gyümölcsös ízű gyümölcskocsonya
- ribizlifürtök
-citromfű vagy menta

Elkészítés: 

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.A lisztet a sütőporral,a kakaóporral össze forgatjuk,és a cukros sárgájához adjuk.Az olajat bele csurgatjuk,majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben,közepes °C-on  20-25percig sütjük.Közben a krémhez a törjük,a ribizlit megmossuk,leszemezzük,papírtörlőn a nedvességet felitatjuk róla.A porcukrot a puha margarinnal simára keverjük,majd hozzáadjuk a túrót,a citrom le reszelt héját,kevés kinyomott levét.Óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínt és ribizlit.Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.A gyümölcskocsonyát a csomagoláson lévő utasítás szerint el készítjük,majd a sütemény tetejére simítjuk.A hűtőbe tesszük dermedni.Fogyasztás előtt kockára vágjuk,kis ribizli fürtökkel,mentával díszítjük.

 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése